Dondurulmuş yaban mersinli cheesecake

Bu çekici ve lezzetli tatlı yapıldıktan sonra 3 ay boyunca derin dondurucuda bekletilip istenildiğinde keyifle tüketilebilir.

yaban-mersimi-cheesecake

Malzemeler:

- 140gr. bisküvi (iri iri parçalanacak)

- 75 gr. tereyağı (eritilecek)

İç malzemeler:

- 300 ml. süt

- 200 gr. tam yağlı eritme peynir

- 150 ml. krema

- 3 lime kabuğu

- 3 çay kaşığı lime suyu (2 lime)

Yaban mersini kompostosu için:

- 200 gr. taze ya da dondurulmuş yaban mersini

- 100 gr. pudra şekeri

- 1 çay kaşığı mısır unu ya da ararot unu

Yapılışı:

1- 900 gramlık bir kek kalıbının içini folyo ile kaplayın. Kalıbın kenarlarına folyoyu iyice bastırın ve kenarlardan fazlalık bırakın. Bisküvileri bir fırın torbasına koyun ve parçalayın. Parçalanmış bisküviler ile tereyağını karıştırın ve kalıba yerleştirin. Karışımı kalıbın dibine eşit kalınlıkta yayın. İç malzemeyi hazırlarken soğumaya bırakın.

2- Süt, peynir ve kremayı elektrikli mikser ile yoğunlaşana kadar çırpın. Bu yaklaşık 2 dakika sürecektir. Lime kabuğu rendesini ve suyunu ekleyin ve mikser ile çırpmaya devam edin.

3- Lime'dan oluşan karışımı kalıbın içindeki bisküvili tabana yayın. Dışarıda kalan folyo ile üzerine içinde mümkün olduğunca az hava kalacak şekilde kapatın. Kalıbı ikinci bir parça folyo ile kaplayın, büyük bir buzdolabı torbasına koyun ve gece boyunca buzlukta dondurun.

4- Yaban mersini kompostosunu yapmak için, yaban mersinini, şekeri ve 150 mililitre soğuk suyu bir kaba koyun ve kaynatın. Yaban mersini yumuşayana ancak şeklini koruyana kadar aralıklarla karıştırarak 5 dakika kaynatın. Mısır ununu yumuşayana kadar 2 çay kaşığı soğuk su ile karıştırın, ardından meyvenin içine dökerek karıştırın. Düzenli şekilde karıştırarak 2 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın, ardından üzerine kapatıp ve dondurun.

5- Donmuş cheescake'i bir büyük tabağa ya da servis altlığının üzerine yerleştirin ve 30 dakika çözülmeye bırakın. Sonrasında folyoyu dikkatlice soyun. Yaban mersini kompostosunu ısıtın ve hafif çözülmüş cheesecake'in üzerine dökerek servis edin. Üzerini yaban mersini ile süsleyin.