Misket limon ve avokadolu cheese kek

Misket limonu normal limonlardan çok daha keskin bir lezzete sahip. Misket limonu ve avokado ile yapılan bir cheese kek tamamen rüyalarınızdaki tatlı olacak.

avakado-lime-cheesecake-tarifi

Malzemeler:

- Tepsiyi yağlamak için yağlı sprey.

Kek için:

- 150 gr. oreo bisküvi (iyice ufalanacak)

- 3 yemek kaşığı ananas suyu

İç malzeme:

- 150 gr. kaju (2-4 saat suda bekletilecek ardından süzülecek)

- 2 küçük avokado (soyulacak)

- 1/2 çay kaşığı deniz tuzu

- 1 çay kaşığı vanilya püresi ya da 1 vanilya çubuğu

- 2 adet limonun suyu

- 100 ml. hindistan cevizi yağı

- 5 misket limonunun suyu, ayrıca bir 1 misket limonunun kabuğu

- Süslemek için kivi dilimleri

Yapılışı:

1- Bir karıştırma kabında oreo bisküvileri ve hindistan cevizi yağını iyice karıştırın. Karışımı, kek kalıbının tabanına yayın. Buzdolabında 30 dakika soğuması için bekletin.

2- Misket limonu kabukları dışındaki tüm malzemeyi güçlü bir karıştırıcının içine koyun. Pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın. Ardından buzdolabındaki cheese kek tabanını çıkarın ve yeşil karışımı kepçe ile üzerine yayın.

3- Misket limonu kabuğu ya da kivi meyvesinin dilimleriyle ya da isteğinize bağlı olarak ikisiyle birlikte cheese kekinizi süsleyin. 2 saat boyunca buzdolabında soğumaya bırakın. Artık misket limonlu ve avokadolu cheese kekiniz servise hazır.