Misket limon ve avokadolu cheese kek
Misket limonu normal limonlardan çok daha keskin bir lezzete sahip. Misket limonu ve avokado ile yapılan bir cheese kek tamamen rüyalarınızdaki tatlı olacak.
Malzemeler:
- Tepsiyi yağlamak için yağlı sprey.
Kek için:
- 150 gr. oreo bisküvi (iyice ufalanacak)
- 3 yemek kaşığı ananas suyu
İç malzeme:
- 150 gr. kaju (2-4 saat suda bekletilecek ardından süzülecek)
- 2 küçük avokado (soyulacak)
- 1/2 çay kaşığı deniz tuzu
- 1 çay kaşığı vanilya püresi ya da 1 vanilya çubuğu
- 2 adet limonun suyu
- 100 ml. hindistan cevizi yağı
- 5 misket limonunun suyu, ayrıca bir 1 misket limonunun kabuğu
- Süslemek için kivi dilimleri
Yapılışı:
1- Bir karıştırma kabında oreo bisküvileri ve hindistan cevizi yağını iyice karıştırın. Karışımı, kek kalıbının tabanına yayın. Buzdolabında 30 dakika soğuması için bekletin.
2- Misket limonu kabukları dışındaki tüm malzemeyi güçlü bir karıştırıcının içine koyun. Pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın. Ardından buzdolabındaki cheese kek tabanını çıkarın ve yeşil karışımı kepçe ile üzerine yayın.
3- Misket limonu kabuğu ya da kivi meyvesinin dilimleriyle ya da isteğinize bağlı olarak ikisiyle birlikte cheese kekinizi süsleyin. 2 saat boyunca buzdolabında soğumaya bırakın. Artık misket limonlu ve avokadolu cheese kekiniz servise hazır.