Pişirilmeyen Peynirli Kek Tarifi
Malzemeler:
Taban hamuru:
* 6 yemek kaşığı (1 çay bardağı) oda sıcaklığında yumşatılmış tereyağı.
* 1 çay bardağı (klasik küçük olanından), granül tatlandırıcı veya tozşeker.
*1 yumurta.
*1 + 1/4 su bardağı kepek unu.
*1/4 su bardağı beyaz un.
*1 tatlı kaşığı tarçın.
*1 tatlı kaşığı vanilya.
Dolgu malzemesi:
*1/2 su bardağı süzülmüş yoğurt.
*450 gr. tuzsuz krem peynir.
*1,5 su bardağı lor peyniri (ricotto).
*1 yumurta.
*1 yemek kaşığı nişasta.
*3/4 su bardağı çiğ krema.
*1/2 su bardağı granül tatlandırıcı veya tozşeker.
Yapılışı:
*Önce hamurunu hazırlamak için, yumuşak tereyağına granül tatlandırıcı veya tozşekeri ekleyerek yedirin.
*Diğer malzemeleride ekleyerek yoğurun.
*Elde ettiğiniz hamuru kelepçeli kalıbın tabanını kaplayacak şekilde yayın.
*170 derece 350F fırında 20 dk. pişirin ve soğumaya bırakın.
Dolgu malzemelerini hazırlarken sulanmaması için blendırı sürekli değil, ara vererek çalıştırın.
*Krem peynir, granül tatlandırıcı veya tozşekeri blendır ile karıştırın.
*Yoğurt hariç diğer malzemeleride ilave ederek krema kıvamı elde edin ve en son yoğurdu ekleyerek kısa süreli karıştırın.
*Taban bisküvisinine dökün ve kalıbı hafifçe sallayın.
*Buzdolabında 1 gün beklettikten sonra servis edebilirsiniz.