Pişirilmeyen Peynirli Kek Tarifi

Malzemeler:

Taban hamuru:

* 6 yemek kaşığı (1 çay bardağı) oda sıcaklığında yumşatılmış tereyağı.

* 1 çay bardağı (klasik küçük olanından),  granül tatlandırıcı veya tozşeker.

*1 yumurta.

*1 + 1/4 su bardağı kepek unu.

*1/4 su bardağı beyaz un.

*1 tatlı kaşığı tarçın.

*1 tatlı kaşığı vanilya.

Dolgu malzemesi:

*1/2 su bardağı süzülmüş yoğurt.

*450 gr. tuzsuz krem peynir.

*1,5 su bardağı lor peyniri (ricotto).

*1 yumurta.

*1 yemek kaşığı nişasta.

*3/4 su bardağı çiğ krema.

*1/2 su bardağı granül tatlandırıcı veya tozşeker.

Yapılışı:

*Önce hamurunu hazırlamak için, yumuşak tereyağına granül tatlandırıcı veya tozşekeri ekleyerek yedirin.

*Diğer malzemeleride ekleyerek yoğurun.

*Elde ettiğiniz hamuru kelepçeli kalıbın tabanını kaplayacak şekilde yayın.

*170 derece 350F fırında 20 dk. pişirin ve soğumaya bırakın.

Dolgu malzemelerini hazırlarken sulanmaması için blendırı sürekli değil, ara vererek çalıştırın.

*Krem peynir, granül tatlandırıcı veya tozşekeri blendır ile karıştırın.

*Yoğurt hariç diğer malzemeleride ilave ederek krema kıvamı elde edin ve en son yoğurdu ekleyerek kısa süreli karıştırın.

*Taban bisküvisinine dökün ve kalıbı hafifçe sallayın.

*Buzdolabında  1 gün beklettikten sonra servis edebilirsiniz.