Öksürüğe İyi Gelen Şifalı Bitkiler

Öksürüğe şifalı bitkiler ile tedavi ile insanı oldukça rahatsız eden bu hastalıktan kurtulun! Öksürük için bitkisel yöntemler,öksürük için bitkisel tedavi yolları hakkında bilgiler aşağıdaki makalemizde yer almaktadır.Öksürüğe şifalı bitkiler ile tedavi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için aşağıdaki makalemize göz atmanızı öneririz.

oksuruk

Genellikle, göğüs, boğaz veya karın boşluğunda meydana gelen bir rahatsızlık belirtisi olarak ortaya çıkar.

Öksürükler 3 başlıkta toplanır

1- Kuru öksürük: Nezle, boğaz iltihabı, bademcik iltihabı, fazla sigara içme, sindirim bozuklukları, gastrit, ishal, kabızlık, bağırsak solucanları, kalp hastalıkları ve ses tellerinin rahatsızlığından kaynaklanan öksürükler balgamsızdır, yani kuru öksürüktür.

2- Nöbet şeklinde gelen öksürük: Bu öksürük çeşidi, boğmaca veya ciğer şişmesi; gırtlak veya hava borusunun tahriş olması veya astım kaynaklıdır. Bu tip öksürükte az da olsa balgam görülür.

3- Balgamlı öksürük: Bu tip öksürük, sık sık tekrarlar. Hastada hırıltı vardır. Balgam çıkarır ve nefesini dışarı vermekte zorluk çeker. Balgamlı öksürük; bronşit, astım, sinüs iltihabı, müzmin sinüzit, kalp hastalıkları veya tüberküloz’un bir belirtisi olabilir.

* Balgamlı öksürüğü gidermek için, meyan kökü ile yaş, ya da kuru incir kaynatıp suyu içilir. Ayrıca umacık otunun çay şeklinde içilmesi de öksürüğe iyi gelmektedir.

* Öksürük ve balgamı gidermek için, gelincik çiçeği (pampal) kurutulup çay şeklinde içilir.

* Zencefil kökünü balla karıştırıp yemek, öksürüğü tedavi eder.

Meyan kökü, grip, nezle, anjin, nefes darlığı, öksürük ve balgam söktürür; incir, bronşit, öksürük ve boğaz ağrılarında faydalıdır ve bronşları yumuşatır; gelincik, nefes darlığı, astım, bronşit ve göğüs nezlesinde rahatlık sağlar; zencefil ise soğuk algınlığında çabuk iyileşmeyi sağlar.

Öksürük için diğer bitkisel tedavi yöntemleri;

* Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında ebegümeci katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından, günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.

* Havanda dövülmek suretiyle toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı çitlembik tohumu bir çay fincanı kaynar suyun içine katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere içilir.

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış incir yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış mayasıl otu katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.

* Bir litre suyun içine bir avuç küçük parçalara bölünmüş kereviz katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanına bir tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle içilir.

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı öksürük otu çiçeği katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülüp günde iki kez, sabah ve akşam olmak uzerer birer çay fincanı içilir.

* Bir miktar şalgam mikserden geçirildikten sonra bir tülbent yardımıyla suyu sıkılıp elde edilen bir su bardağı turp suyuna bir çorba kaşığı süzme bal ilave edilip günde iki kez, sa­bah ve akşam olmak üzere birer çorba kaşığı içilir.

Alıntıdır.