En Yararlı 4 Meyve - Sebze
Doktorlara göre sürekli sebze ve meyve yememiz lazım. İyi de vitamin ve mineral almamızı sağlayan meyve ve sebzeler hangileri acaba? Biz size en yararlılarını söyleyelim de işiniz kolaylaşsın.
MEYVELER
- Karpuz: C vitamini deposudur, kalorisi düşüktür. Ayrıca karotenoid ve yüksek miktarda lif içerir. Karotenoid; Bitki ve hayvanlarda bulunan yeşil, sarı renkli pigmentler. Bunlar hastalıklara karşı etkili.
- Portakal: C vitamini içerir. Sadece suyunu içmek yerine meyveyi yerseniz içinde bulunan liften de faydalanmış olursunuz.
- Greyfurt: Yine bolca C vitamini, karotenoid, kolestrol düşüren cinsten lif, pektin vardır.
- Kayısı: Bol miktarda potasyum, lif ve biraz da C vitamini içerir. Kuru kayısıda C vitamini bulunmaz ama iyi bir demir kaynağıdır.
SEBZELER
- Ispanak: Ispanak bol C vitamini, demir, potasyum, kalsiyum, beta-karoten içerir.
- Tatlı patates: Bolca potasyum, beta-karoten içerir. Ayrıca C vitamini ve lif de içerikleri arasındadır.
- Lahana: C vitamini, folat, beta-karoten, kalsiyum ve lif içerir.
- Havuç: Bol miktarda beta-karoten ve lif içerir.