Bağırsakları Çalıştırmak İçin Bitkisel Reçeteler

Bağırsak bölgenizde bir ağrı bulunuyorsa muhtemelen ihmal ettiniz. Ama tavsiyemiz bağırsak ağrılarında doktorunuza başvurunuz. Zira bağırsak rahatsızlıkları zor tespit edilmektedir.

Bağırsakları Çalıştırmak İçin bitkisel reçeteler Nelerdir?    

2efe28f6e20487c87307fec3fbc23d9c

DAR-I FÜLFÜL: Dar-ı fülfül 40 gr, zencefil 40 gr, karahalile 40 gr, karanfil 20 gr toz haline getirilir, yeteri kadar balla macun yapılır, günde 1 defa 1 ceviz büyüklüğünde yenilir.

 CİVANPERÇEMİ: 1 bardak kay nar suya, 10 gr bitki konur, 10 bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

 SOĞAN: 500 ğr ılık suya, 3 adet soğan doğranır. 1 gece bekletilir, süzülür, günde 3 defa 1 fincan içilir. Tercihan yemeklerden 30-60 dk evvel veya 1-2 saat sonra içilmelidir.

REZENE: 50 gr rezene 50 gr biberiye, 50 gr ardıç tohumu, 50 gr sinameki 4 kilo suda 20 dk kaynatılır, sabahları aç karna 1 bardak içilir.

Aynı terkip toz haline getirilir, günde 3-4 defa 1 çay kaşığı içilir.

 ELMA: 1 bardak kaynar suya, 10 gr elma kurusu konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Taze elma günde 2-3 adet kabuğuyla birlikte yenir

Elma kurusu günde 100 -150 gr yenir.

 KEÇİ BOYNUZU-HARNUP: 1 bardak suya, 10 gr parçalanmış meyve konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak yemek aralarında içilir.

Meyveler toz haline getirilir, gün de 3 defa 2-5 gr içilir.

KİMYON: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr kimyon konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Kimyon toz halinde günde 5-6 defa 0.5-lgr içilir.

 MAYDANOZ: Maydanoz, salatalık kabuğu ile kaynatılıp içilir.

LAHANA YAPRAĞI: Lahana yaprakları salata olarak yenilir.

 BEYAZ DUT MEYVESİ: Aç karna dut yenilir. Veya dut yenildiğinde üzerine su içilir.

 KÜKÜRT: Günde 5-8 gr kükürt içilir. Balla veya şekerle yenir.

NOHUT: Günde birkaç defa 3-5 adet çiğ nohut yenilir. Veya toz haline getirilir, yarım -1 çay kaşığı su ile içilir.

TAFLAN: Taze taflan meyvelerinden şurup yapılıp içilir.

ACI AĞAÇ: 1 kilo suya, 5 gr acı ağaç yongası konur, 4 saat bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

BEZELYE: Yaz, kış devamlı bezelye yenilirse bağırsaklar daima yumuşak olur.

 BAL: Aç karna 1 kaşık bal yenilir, üzerine ılık su içilir.

 BÖĞÜRTLEN YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 10 gr yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir.