Bağırsakları Çalıştırmak İçin Bitkisel Reçeteler
Bağırsak bölgenizde bir ağrı bulunuyorsa muhtemelen ihmal ettiniz. Ama tavsiyemiz bağırsak ağrılarında doktorunuza başvurunuz. Zira bağırsak rahatsızlıkları zor tespit edilmektedir.
Bağırsakları Çalıştırmak İçin bitkisel reçeteler Nelerdir?
DAR-I FÜLFÜL: Dar-ı fülfül 40 gr, zencefil 40 gr, karahalile 40 gr, karanfil 20 gr toz haline getirilir, yeteri kadar balla macun yapılır, günde 1 defa 1 ceviz büyüklüğünde yenilir.
CİVANPERÇEMİ: 1 bardak kay nar suya, 10 gr bitki konur, 10 bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
SOĞAN: 500 ğr ılık suya, 3 adet soğan doğranır. 1 gece bekletilir, süzülür, günde 3 defa 1 fincan içilir. Tercihan yemeklerden 30-60 dk evvel veya 1-2 saat sonra içilmelidir.
REZENE: 50 gr rezene 50 gr biberiye, 50 gr ardıç tohumu, 50 gr sinameki 4 kilo suda 20 dk kaynatılır, sabahları aç karna 1 bardak içilir.
Aynı terkip toz haline getirilir, günde 3-4 defa 1 çay kaşığı içilir.
ELMA: 1 bardak kaynar suya, 10 gr elma kurusu konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Taze elma günde 2-3 adet kabuğuyla birlikte yenir
Elma kurusu günde 100 -150 gr yenir.
KEÇİ BOYNUZU-HARNUP: 1 bardak suya, 10 gr parçalanmış meyve konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak yemek aralarında içilir.
Meyveler toz haline getirilir, gün de 3 defa 2-5 gr içilir.
KİMYON:
MAYDANOZ: Maydanoz, salatalık kabuğu ile kaynatılıp içilir.
LAHANA YAPRAĞI:
BEYAZ DUT MEYVESİ: Aç karna dut yenilir. Veya dut yenildiğinde üzerine su içilir.
KÜKÜRT: Günde 5-8 gr kükürt içilir. Balla veya şekerle yenir.
NOHUT:
TAFLAN:
ACI AĞAÇ:
BEZELYE:
BAL: Aç karna 1 kaşık bal yenilir, üzerine ılık su içilir.
BÖĞÜRTLEN YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 10 gr yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir.