Köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır?
Türk kültüründe önemli yere sahip Osmanlı İmparatorluğu'dan günümüze kadar gelmiş en eski kahve Türk kahvesi, kendine has tadı, köpüğü, kokusu, sunuluş biçimiyle özgün bir kimliği ve geleneğiyle; yemek sonralarında ve misafirlere her zaman akla ilk gelen ikramdır. Peki köpüklü orta şekerli Türk kahvesi nasıl pişirilir?
Malzemeler:
- 1 tatlı kaşığı Kahve
- 1 çay kaşığı şeker
- Su
Hazırlanışı:
Bir fincanlık orta kahve için, cezveye 1 tatlı kaşığı kahve ve 1 çay kaşığı şeker ilave edin. Soğuk su ekleyip iyice karıştırın.
Ocağa koyduktan sonra altını kısın ve hiç karıştırmayın. Kabarıp köpüklenmeye başladığı zaman ocaktan alıp fincanlara paylaştırın.
Afiyet olsun,