Limonata tarifi
Yazın kavurucu sıcaklarında soğukluğu cam bardağın dışına buğu olarak aksetmiş bir bardak limonataya kim hayır diyebilir ki?
Limonata tarifi için gerekli malzemeler
- 3 adet iri limon
- 2 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 4 litre su (2 litresi sıcak, 2 litresi soğuk olacak)
Limonatanın yapılışı
Öncelikle limon kabuklarını rendenin küçük gözünden rendeleyin. (Beyaz kısmı rendelemeyin)
Limonları limon sıkacağında sıkın, üzerine şeker ve limon tuzunu da ekleyin.
2 litre sıcak suyu üzerine dökün, şeker ve limon tuzu eriyene kadar karıştırın.
Dışarıda soğuyan limonatayı süzgeçten süzün, 2 litre soğuk suyu da ilave edin ve buzdolabında soğumaya bırakın. İsteğe göre nane yaprakları da ekleyebilirsiniz.
Soğuduktan sonra limonatanız hazır. Damak tadınıza bağlı olarak su miktarını azaltabilirsiniz.
Not:
Sıcak suyu, limon kabukları rengini ve kokusunu daha iyi versin, şeker ve limon tuzu daha çabuk erisin diye kullanılmasını öneriyoruz.
Limonun beyaz kısmının rendelenmesi limonataya acı bir tat verir.
Limonatanın içerisine sade maden suyu ilave ederek gazoz havası verebilirsiniz. Eğer maden suyu kullanacaksınız, limonataya 3 litre su kullanın ki sodayla karıştırdığınızda aroması ve şekeri azalmasın.