Köpüklü Kahve Nasıl Yapılır?
Köpüklü kahve nasıl pişirilir?
1 fincanlık kahve için düşünecek olursak, ben cezveye 1 tatlı kaşığı kahve, şekerli kahve için 1 tatlı kaşığı, az şekerli kahve için 1 çay kaşığı şeker ilave ediyorum. Soğuk suyunu ekleyip güzelce karıştırıyorum.
Ocağa koyduktan sonra altını kısıyorum ve hiç karıştırmıyorum. Kabarıp köpüklenmeye başladığı zaman ocaktan alıp (eğer bir kaç fincan yapacaksam) fincanlara paylaştırıyorum. Cezveyi tekrar ocağa koyuyorum. Kaynama aşamasına gelip kabardığı an altını kapatıyorum.
Kahvenin asla kaynamaması lazım. Sadece mırra adlı kahve çeşidi kaynatılır ve çok acı bir kahvedir.
Kahve neden köpürmez?
Eğer kahveniz bayatlamışsa malesef istediğiniz gibi köpürmeyecektir. Taze kahve bol köpüklü oluyor. Sanıyorum bu kahvenin kalitesiylede alakalı. Birde kahveye mutlaka soğuk su koyun, deneyimlerime göre sıcak su koyuncada kahve köpürmüyor.