Tart Hamuru Hazırlamanın Püf Noktaları

- 4 kahve fincanı un
- 1 yumurta sarısı
- 1/2 limon kabuğu rendesi
- 1,5 kahve fincanı pudra şekeri
- 2,5 çorba kaşığı tereyağı
- Tart Hamuru Nasıl Yapılır?
- Hamur yoğurma kabına un koyulur. Havuz gibi açılan orta kısmına da şeker, yumurta sarısı, katı haldeki yağ ve limon kabuğu rendesi koyulur. İyice karıştırılıp yoğ-rularak hamur haline getirilir. Sonra bir yağlı kâğıda sarılır. Buzdolabında ya da serin bir yerde yarım saat dinlendirilir. Daha sonra merdane ile 23 - 25 cm çapında, yarım parmak kalınlığında açılmış hamur, içi hafifçe yağlanmış tart kalıbının üzerine koyulur. Elle bastırmak suretiyle kalıbın içine yerleştirilir. Kenarlarından taşan fazlalıklar kalıbın kenarı hizasında kesilip düzeltilir.
- Orta ısıdaki fırında hamur pişirilir
- Not: Bu hamuru bütün tart tariflerinde kullanabilirsiniz.