Tart Hamuru Hazırlamanın Püf Noktaları

IMG_5403-blog-tartsavisnjamaPRATİK TART HAMURU

  • 4 kahve fincanı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 limon kabuğu rendesi
  • 1,5 kahve fincanı pudra şekeri
  • 2,5 çorba kaşığı tereyağı
  • Tart Hamuru Nasıl Yapılır?
  • Hamur yoğurma kabına un koyulur. Havuz gibi açılan orta kısmına da şeker, yumurta sarısı, katı haldeki yağ ve limon kabuğu rendesi koyulur. İyice karıştırılıp yoğ-rularak hamur haline getirilir. Sonra bir yağlı kâğıda sarılır. Buzdolabında ya da serin bir yerde yarım saat dinlendirilir. Daha sonra merdane ile 23 - 25 cm çapında, yarım parmak kalınlığında açılmış hamur, içi hafifçe yağlanmış tart kalıbının üzerine koyulur. Elle bastırmak suretiyle kalıbın içine yerleştirilir. Kenarlarından taşan fazlalıklar kalıbın kenarı hizasında kesilip düzeltilir.
  • Orta ısıdaki fırında hamur pişirilir
  • Not: Bu hamuru bütün tart tariflerinde kullanabilirsiniz.

Tart hamuru hazırlarken nelere dikkat edilmeli? Tart hamuru hazırlarken kullanacağınız su çok soğuk olmalı. Soğuk su, hamurun içindeki yağın erimesini engellediğinden hamur daha gevrek olacaktır...

Tart hamuru hazırlarken kullanacağınız su çok soğuk olmalı. Soğuk su, hamurun içindeki yağın erimesini engellediğinden hamur daha gevrek olacaktır. Ayrıca hamurun topak topak olmaması ve kolay yoğrulması için, tereyağı buzdolabından yeni çıkmış ve küp şeklinde doğranmış olmalıdır. Hamurun kıvamının bozulmaması için naylon bir poşet veya yağlı kağıt arasında merdane ile açmalısınız.