Sebze ve meyve kabuklarının faydaları
Soğan Kabuğu
Soğan kabuğu çok iyi bir dezenfektandır. Özellikle tırnak mantarlarına karşı el ve ayak bakımı için çok faydalıdır. Kabukların haşlandığı suda el ve ayakların bir süre tutulması mantarların giderilmesinde etkili olur. Ayrıca kabuklar bulamaç haline getirip nasırların üzerine konulursa nasırları temizler.
Patates Kabuğu
Patates kabuğu iyi yıkandığı takdirde kişisel bakımda çok faydalıdır. Patates kabukları kaynar su içerisinde yarım saat bekletilirse ve o su ile saçlara masaj, friksiyon yapılırsa saçlar pırıl pırıl parlar ve arınır. Çünkü içerisindeki nişasta saçların içerisindeki yağı alır ve parlatır. Patates kabuklarının kaynatıldığı su son durulama suyunda kullanılmalıdır.
Ayrıca patates kabuklarını beklettiğiniz kaynamış su içerisine bardaklarınızı ve tabaklarınızı da koyup sadece bir kere bile çalkalarsanız onların da parlamasını sağlarsınız.
Nar Kabuğu
Nar kabuğu yıkanır, kurutulur daha sonra blenderdan geçirilip kullanılırsa sindirim sistemi ve bağırsak bozulmalarında tedavi edici etki gösterir.
Nar kabuğundaki zarlar da kaynatılıp suları içilebilir. Bu zarlar özellikle sindirim sisteminin, bağırsakların rahatlatılmasını sağlar.
Portakal Kabuğu
Portakal kabuğunu soyup, beyazlarından da temizledikten sonra radyotörlerinizin üzerine koyarsanız hem evinizin kokusu güzelleşir hem de havanın içerisindeki mikrop ve bakterileri yok ettiği gibi böcekleri de kaçırır.
Kabuklar iyice kuruduktan sonra ince ince kesip blenderda un haline getirdikten sonra bir sürü yerde kullanabilirsiniz. Kek yapımında, kişisel bakımınızda; bir kesenin içerisine koyup vücudunuzu onunla ovup, peeling yapabilirsiniz ayrıca böcek ilacı olarak, güveleri kaçırmak için de kullanabilirsiniz.