Et Nasıl Terbiye Edilir?
- 250 gram kuzu eti (biftek, külbastı olabilir)
- 1 adet büyük boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
Hazırlanışı,
- Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Rendelenmiş soğanın suyunu sıkın.
- Elde ettiğiniz soğan suyunu derin ve geniş bir kaba alın.
- Sarımsağı incecik rendeleyip soğan suyuna ekleyin.
- Zeytinyağı ve kekiği terbiye sosuna ekleyip iyice karıştırın.
- Kuzu etlerini terbiyenin içine yatırıp sosla harmanlayın.
- Buzdolabında en az iki saat bekletin.
- Kuzu etini ve aslında tüm etleri yüksek ateşte pişirmelisiniz ki et; içindeki suyunu bırakıp lezzetinden bir şey kaybetmesin. Örneğin kuzu etini tavada pişireceksiniz yüksek ateşte tavayı iyice kızdırın.
- Etleri tavaya ekleyip yüksek ateşte her iki tarafını da çevirerek pişirin.
- Etleri ocaktan indirmeden 1 dakika önce tuzunu ekleyin.
- Tuzu pişirmeye başlamadan önce eklemek etin sertleşmesine neden olur.
- Kuzu biftek kullanıyorsanız yüksek ateşte ortalama 5 dakikada pişmiş olacaktır.
- Yalnız gözünüz sürekli etlerde olsun, yanmasın.