Et Nasıl Terbiye Edilir?

lambMalzemeler

  • 250 gram kuzu eti (biftek, külbastı olabilir)
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Hazırlanışı,

  • Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Rendelenmiş soğanın suyunu sıkın.
  • Elde ettiğiniz soğan suyunu derin ve geniş bir kaba alın.
  • Sarımsağı incecik rendeleyip soğan suyuna ekleyin.
  • Zeytinyağı ve kekiği terbiye sosuna ekleyip iyice karıştırın.
  • Kuzu etlerini terbiyenin içine yatırıp sosla harmanlayın.
  • Buzdolabında en az iki saat bekletin.
  • Kuzu etini ve aslında tüm etleri yüksek ateşte pişirmelisiniz ki et; içindeki suyunu bırakıp lezzetinden bir şey kaybetmesin. Örneğin kuzu etini tavada pişireceksiniz yüksek ateşte tavayı iyice kızdırın.
  • Etleri tavaya ekleyip yüksek ateşte her iki tarafını da çevirerek pişirin.
  • Etleri ocaktan indirmeden 1 dakika önce tuzunu ekleyin.
  • Tuzu pişirmeye başlamadan önce eklemek etin sertleşmesine neden olur.
  • Kuzu biftek kullanıyorsanız yüksek ateşte ortalama 5 dakikada pişmiş olacaktır.
  • Yalnız gözünüz sürekli etlerde olsun, yanmasın.