Sadece 3 gün yapılacak bu diyetlerle en az 3 kilo verileceğini söyleyen Maranki, vücuttan toksinler atılmadığı sürece, kilo vermenin mümkün olmadığını söylüyor.
Ayın hareketine göre yapılan karpuz diyetinin ilki, Hicri takvime göre Şaban ayının 13-14 ve 15. günleri yani; Ağustos ayının 4-5 ve 6'sında uygulanır.
İkinci karpuz detoksu ise, yine Şaban ayının son üç gününe yani 18-19 ve 20 Ağustos günlerinde gerçekleştirilir.
Karpuz detoksu için uygulanacak program şöyledir:
Kahvaltı: 3 bardak bitki çayı ve kilosu 60-70 arasında olanlar 500 gram, 70'ten fazla olanlar ise 1000 gram karpuz tüketmeli.
Sabah: 3 bardak bitki çayı ve kilosu 60-70 arasında olanlar 500 gram, 70'ten fazla olanlar ise 1000 gram karpuz tüketmeli.
Akşam (Gün batımı sonrası): 3 bardak bitki çayı ve kilosu 60-70 arasında olanlar 500 gram, 70'ten fazla olanlar ise 1000 gram karpuz tüketmeli.
3 gün boyunca devam eden karpuz detoksunda, her öğünde en az 3 fincan yeşil çay ya da muhtelif bitki çayları ve PH seviyesi yüksek, kaliteli, alkali sular bolca tüketilmelidir.
Bitki çaylarının içine tatlandırıcı olarak sadece çiçek balıkullanılmalıdır.
Karpuz seçerken gübreli, iri ve hibrit (dölsüz) tohumlu karpuzlarla, kabaktan aşılanmış karpuz olmamasına kesinlikle dikkat edilmelidir.
Karpuz detoksuna başlamadan 3 gün önce, detoksun etkisiniartırmak amacıyla kırmızı et, kızartma, tavuk eti, konsantre gıda, siyah çay, beyaz ekmek gibi gıdaları tüketmemeye özen gösterilmelidir.
İki detoks arasında geçen sürede de bu kurala uyulmalıdır.