Derin Dondurucuya Bamya Nasıl Konulur?
- Öncelikle bamyalarınızı güzelce yıkayın,baş kısmını koni şeklinde kesin.
- Derin bir kabın içine bir limonu sıkıp,bamyaları bu suya atın
- Bu arada domateslerin kabuklarını soyup,yemeklik doğrayın,bir tencereye alın
- Hiç yağ koymadan domatesleri pişmeye bırakın
- Domatesler kaynamaya başlayıp,suyunu çekmeye başladıktan (yaklaşık 10-12 dakika kadar) sonra,bamyaları sudan çıkarıp,domateslere ilave edin.
- Hafifçe karıştırıp,ağzını kapatın.
- Bamyaların tamamen yeşil rengi dönüp,sararıncaya kadar pişirmeye devam edin.Sararınca pişirmeyi bırakın.Ayrıca limon sıkmanız gerek yok.Domatesin ekşisi salyalanmayı engelliyor.
- Bamya soğuyunca istediğiniz miktarda poşetlere koyup ağzını bağlayın ve dondurucuya atın.