Derin Dondurucuya Bamya Nasıl Konulur?

  • Öncelikle bamyalarınızı güzelce yıkayın,baş kısmını koni şeklinde kesin.
  • Derin bir kabın içine bir limonu sıkıp,bamyaları bu suya atın
  • Bu arada domateslerin kabuklarını soyup,yemeklik doğrayın,bir tencereye alın
  • Hiç yağ koymadan domatesleri pişmeye bırakın
  • Domatesler kaynamaya başlayıp,suyunu çekmeye başladıktan (yaklaşık 10-12 dakika kadar) sonra,bamyaları sudan çıkarıp,domateslere ilave edin.
  • Hafifçe karıştırıp,ağzını kapatın.
  • Bamyaların tamamen yeşil rengi dönüp,sararıncaya kadar pişirmeye devam edin.Sararınca pişirmeyi bırakın.Ayrıca limon sıkmanız gerek yok.Domatesin ekşisi salyalanmayı engelliyor.
  • Bamya soğuyunca istediğiniz miktarda poşetlere koyup ağzını bağlayın ve dondurucuya atın.