Deep Freeze de Patlıcan Nasıl Saklanır?

Dondurucuda sebze saklama yöntemleri kişiden kişiye değişiyor. Bazısı kızartıyor, bazısı pişiriyor, bazısı çiğden koyuyor. Bugün patlıcanları dondurucuda nasıl sakladığımdan bahsetmek istiyorum.

Ben patlıcanı bu yıl tost makinasında kızartarak sakladım. Nasıl yaptığımı kısaca anlatayım:

KIŞLIK PATLICAN HAZIRLAMA

  • Patlıcanları soyup doğrayın. Ben çoğunu top patlıcan kullandığım için acı değildi. Ama kemer patlıcan kullanacaksanız, dilimleri bolca tuzlayın.En az yarım saat bekletip yıkayın ve bir bezin arasında kurutun. Güneşte de kurutulabilir.
  • Daha sonra dilimleri tost makinasına dizin. Üzerine fırçayla zeytinyağı sürüp yakmadan kızartın. Ben tek yüzlerini yağladım.
  • Kızarttığınız dilimleri geniş bir tepsiye dizin.
  • Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine yerleştirin.
  • Ben biraz acı yeşil biberde kızartıp aralarına koydum.

Kışlık patlıcanları nasıl kullanacağız?

  • Kışın patlıcanları çıkarıp çözdürün. Kıymalı harç hazırlayın. Biraz patates ve patlıcanların yarısını tepsiye dizin. üzerine harç dökün. En son yine patlıcanlardan dizin. En son domates sosu döküp fırında pişirin.