Teksas usulü güveç tarifi

Çalışan bir anneyseniz, yoğun iş temposunun ardından özellikle çocuklar için sağlıklı ve lezzetli yiyecekler hazırlamak her zaman kolay olmayabilir. Bu tarif aslında tam da bu sorunu ortadan kaldırıyor.

teksas-usulu-guvec-tarifi

Teksas usulü güveç, aslında Türk mutfaklarında sıklıkla yapılan bir tarif. Sadece birkaç dokunuş farklılık sağlayacak. Üstelik soğanları doğramaya başladığınızdan itibaren hazır olması 30 dakikayı geçmiyor. Dikkat etmeniz gereken tek şey, çocuklarınızın da yemesi için acıyı fazla kaçırmamak.

Malzemeler:

- 1 bardak makarna (küçük şekiller tercih edilmeli)

- 500 gr. az yağlı kıyma

- 1 orta büyüklükte soğan (doğranacak)

- 1 orta büyüklükte yeşil köy biberi (dolmalık biber de olabilir) (doğranacak)

- 2 diş sarımsak (ince ince doğranacak)

- 500 gr. Domates soslu Meksika fasulyesi (kuru fasulye de olabilir)

- 500 gr. doğranmış domates

- 1/2 bardak konserve mısır

- 1 çay kaşığı kırmızı biber

- 1/2 çay kaşığı tuz

- 1/4 çay kaşığı karabiber

- Ağız tadınıza göre pul biber ya da acı sos

Yapılışı:

Makarnaları paketteki tarife göre pişirin. Bu arada bir gün önceden kalmış makarnanız varsa, yenisini pişirmek yerine bu tarifte kullanabilirsiniz.

Ardından büyük bir teflon tavada soğan, biber, kıyma ve sarımsakları sırasıyla orta derece ateşte soteleyin.

yemek-tarifi

Kıyma iyice kavrulduktan sonra kalan malzemeleri karışıma ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağı kısın ve 10 dakika boyunca tavanın üzerine kapatmadan sotelemeyi sürdürün. Arada sırada karıştırmayı unutmayın.

Sırada makarnayı güvece eklemeye geldi. Makarnayı süzün ve tavanın içine ekleyin. Biraz karıştırıp altını kapatın. İşte Teksas usulü güveciniz hazır. Dediğimiz gibi tek farkı fasulyeler ve acı. Kaselerde servis edebilirsiniz. Acıya dayanıklı olanlar, pul biber ya da acı sos ekleyebilir.