Bir İtalyan klasiği: Spagetti bolonez

Gününüzü bir tabak spagetti bolonez ile bitirmek hoş bir seçenek olabilir.

Malzemeler:

- Bir çorba kaşığı zeytinyağı

- 1 adet orta boy soğan (doğranacak)

- 3 diş sarımsak (doğranacak)

- 1/2 çay kaşığı tuz

- 250 gr. kıyma

- 150 gr. domates

- 500 gr. Pecorino peyniri ya da isteğe göre başka peynir

- 1/2 litre süt

- 1 paket spagetti makarna

- Fesleğen yaprakları

spagehetti-bolonez

Hazırlanışı:

1- Büyük bir sos tavasında zeytinyağı orta ısıda ısıtılır. Soğan, sarımsak ve tuz eklenir. Ara ara karıştırarak 10 dakika kavrulur. Ardından dana kıyma eklenir. 5 dakika daha kavrulur. Parçalanmış domatesler de eklenir ve 10 dakika boyunca ağır ateşte kaynatılır.

2- Rendelenmiş Pecorino peyniri içerisine süt eklenir. Pişirilmiş spagetti ile karıştırılır. Fesleğen yaprakları ve kalan Pecorino peyniri ile süsleyerek servis yapılır.