Bir İtalyan klasiği: Spagetti bolonez
Gününüzü bir tabak spagetti bolonez ile bitirmek hoş bir seçenek olabilir.
Malzemeler:
- Bir çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan (doğranacak)
- 3 diş sarımsak (doğranacak)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 250 gr. kıyma
- 150 gr. domates
- 500 gr. Pecorino peyniri ya da isteğe göre başka peynir
- 1/2 litre süt
- 1 paket spagetti makarna
- Fesleğen yaprakları
Hazırlanışı:
1- Büyük bir sos tavasında zeytinyağı orta ısıda ısıtılır. Soğan, sarımsak ve tuz eklenir. Ara ara karıştırarak 10 dakika kavrulur. Ardından dana kıyma eklenir. 5 dakika daha kavrulur. Parçalanmış domatesler de eklenir ve 10 dakika boyunca ağır ateşte kaynatılır.
2- Rendelenmiş Pecorino peyniri içerisine süt eklenir. Pişirilmiş spagetti ile karıştırılır. Fesleğen yaprakları ve kalan Pecorino peyniri ile süsleyerek servis yapılır.