Sebzeli noodle tarifi
Çin, Japonya, Tayland gibi Uzakdoğu ülkelerinin vazgeçilmezi olan noodle/ erişteye olan ilgi, ülkemizde de her geçen gün artıyor. Siz de damak zevkinize uygun dilediğiniz malzemeler ile Uzakdoğu lezzetlerini mutfağınıza taşıyabilirsiniz.
Dolabınızın sebzelerle dolup taştığı şu günlerde sebzeli noodle tarifini denemenin tam zamanı.
Malzemeler:
- 1 paket noodle makarna
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz, sıvıyağ
Hazırlanışı:
Geniş bir tencereye makarnayı boşaltın ve üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyip makarnayı haşlayın.
Havuç ve kabakların kabuklarını soyun rendenin büyük tarafıyla rendeleyin, julyen dogradıgınız yeşil biberi ilave edip kendi suyunda haşlayın. Sebzeler suyunu çekene kadar kavurun.
Haşlanan makarnayı süzün ve servis tabağına alın.
Başka bir kabın içinde harcınıza, karabiber, kekik, tuz, yağ ilave edip harmanlayın ve makarnaya ilave edip makarnayı ezmeden karıştırıp servis yapabilirsiniz.