Sardalyalı spagettiye ne dersiniz?
Omega 3 yağları ile zengin sardalya ve tam buğdaydan yapılmış bir makarna, Akdeniz'e özgü katkılarıyla harika bir akşam yemeği olabilir.
Öğle ya da akşam yemeklerine hazırlayacağın bu basit spagetti, klasiğin biraz dışına çıksa da domates, zeytin, soğan ve acı biber ile ağızlarda uzun süre kalacak bir lezzet sunuyor.
Malzemeler:
100 gr. tam buğdaylı makarna
2 büyük kesilmiş domates
1 orta boy ince doğranmış kırmızı soğan
15gr. siyah zeytin
Yarım çay kaşığı kırmızı pul ya da chilli biberi
Yarım limon kabuğu
4 çay kaşığı kesilmiş fesleğen
250 gr. sardalya (zeytinyağında ya da yağsız)
Yapılışı:
1- Makarnayı paketteki tarife göre pişirin. Bu arada domates, soğan, zeytin, acı biber, limon kabuğu ve fesleğeni karıştırın. Sardalyaları ise ya mikro dalga fırında ya da bir tavada ısıtın.
2- Makarnayı süzün ardından tencereye tekrar koyun ve domatesli sosla birlikte iyice karıştırın. Sardalyaları parçalar halinde ekleyin. İsteğinize göre biraz limon suyu, kara biber ve zeytin yağı ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...