Tavuk bolonezli tagliatelle
Makarnanın hafif versiyonu sayılabilecek boloneze tavuk ve bol lezzet eşlik ediyor.
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
- İnce doğranmış 1 küçük soğan, (1 su bardağı)
- 1 Kereviz sapı, (ince doğranmış)
- 2 orta boy havuç, soyulmuş ve ince kıyılmış
- Kaba tuz ve taze çekilmiş karabiber
- 1 kiloluk öğütülmüş tavuk
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 3/4 su bardağı süt
- 0.5 kg soyulmuş domates püresi,
- 1 kiloluk tagliatelle, pappardelle veya fettuccine
Hazırlanışı:
Büyük bir tavayı ısıtın. İçerisine yağ damlatın. Soğan, kereviz, havuç ve ekleyin; tuz ve biber ile karıştırın. Yumuşayıncaya kadar karıştırarak kızartın. Tavuk ekleyin; tuz ve biber ile karıştırın. Malzemeler pembeleşinceye kadar (3-4 dk) pişirin. Salça ilave edin ve 2 dakika daha pişirin. Süt ve domatesleri ekleyin; 12 il 15 dakika arasında, kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.
Tencereye tuz ve su doldurup makarnayı haşlayın. 1 Su bardağı makarna suyunu ayırdıktan sonra süzün.
Hazırladığınız sosu ve 1 bardak makarna suyunu makarnaya ilave edin ve su kendini çekesiye kadar kısık ateşte sosu makarnaya boca edin. Kereviz yaprakları, peynir ve hindistan cevizi bir tutam gezdirip; servis edin.
Afiyet olsun,