Tahinli Helva Tarifi

13e4sfc342

TAHİNLİ HELVA TARİFİ

Malzemeler

  • 100 gr. tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı tahin
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı dut pekmezi (üzüm de olur)

Hazırlanışı

  • Öncelikle şeker, pekmez ve suyu tencereye koyup kaynamaya bırakın. 3-4 dakika kaynayan şerbetin altını kapatın.
  • Yapışmaz tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyun. Tereyağı eriyince unu ilave edin. Tahta kaşıkla durmaksızın karıştırarak unun rengi dönene kadar kavurun.
  • Kavrulan una tahini ekleyip karıştırın. Orta ısıdaki şerbeti döküp, topaklanmaması için hızla karıştırın.
  • Kısa sürede toparlanan helvayı 4-5 dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edin.
  • Ocaktan aldığınız helva hafif ılınınca ister kaşıkla, ister kurabiye kalıplarıyla şekil verin. kalıpla şekil vermek için, helvadan irice bir parça alıp avucunuzda hafif yassıltın. Kalıpla üzerine bastırın. Dikkatlice kalıptan çıkardığınız helvayı servis tabağına dizin.
  • İsterseniz elinizle çiğköfte gibi sıkarak da şekil verebilirsiniz.
  • Afiyet şifa olsun.