Pekmezli,cevizli un helvası
Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 125 gr tereyağı
- 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı soğuk su ( Bir bardağı süt de olabilir)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı dut pekmezi
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1/3 çay kaşığı tuz
Un helvası nasıl yapılır?
- Teflon tavaya yağı koyup eritin
- Unu ve cevizi katıp, unun rengi altın sarısı olana kadar kavurun.
- Ayrı bir kapta, su, tuz, şeker ve pekmezi karıştırın.
- Eğer pekmez koymak istemezseniz, yarım su bardağı daha şeker ilave edin.
- Karışımı, kavrulan unun üzerine dökün.
- İlk önce topak topak bir görüntüsü olan helva, karıştırmaya devam ettikçe toparlanır ve pürüzleri kaybolur.
- 3-4 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. (Az pişerse dişe yapışabilir) Ocaktan alın.
- İster elinizle çiğ köfte sıkar gibi , isterseniz kurabiye kalıpları ile şekil verin.
- Doğrudan düzbir tepsiye yayıp soğuyunca dilimleyerekte servis yapabilirsiniz.