Pekmezli,cevizli un helvası

un helvası 2

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı
  • 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı soğuk su ( Bir bardağı süt de olabilir)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı dut pekmezi
  • 1 su bardağı  ceviz içi
  • 1/3 çay kaşığı tuz

Un helvası yapımı

Un helvası nasıl yapılır?

  • Teflon tavaya yağı koyup eritin
  • Unu ve cevizi katıp, unun rengi altın sarısı olana kadar kavurun.
  • Ayrı bir kapta, su, tuz, şeker ve pekmezi karıştırın.
  • Eğer pekmez koymak istemezseniz, yarım su bardağı daha şeker ilave edin.
  • Karışımı, kavrulan unun üzerine dökün.
  • İlk önce topak topak  bir görüntüsü olan helva, karıştırmaya devam ettikçe toparlanır ve pürüzleri kaybolur.
  • 3-4 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. (Az pişerse dişe yapışabilir) Ocaktan alın.
  • İster elinizle çiğ köfte sıkar gibi , isterseniz kurabiye kalıpları ile şekil verin.
  • Doğrudan düzbir tepsiye  yayıp  soğuyunca  dilimleyerekte servis yapabilirsiniz.