Soğan turşusu tarifi

Arpacık soğanları ve sirkenin o müthiş birleşimi, asla eskimeyecek geleneksel bir çeşniye dönüşüyor. Özellikle peynir ve soğuk etler ile inanılmaz bir lezzet...

sogan-tursusu

Malzemeler:

- 500 gr. arpacık soğanı (mümkün olduğunca küçük)

- 50 gr. tuz

- 500 ml. kaliteli sirke

- 200 gr. süzme bal

Hazırlanışı:

1- Arpacık soğanlarını ısıya dayanıklı büyük bir kaba yerleştirin ve üstleri kapanana kadar kaynar su ekleyin. Soğuması için bırakın. Arpacık soğanları soğuduğunda soğanları soyun. Soyulmuş soğanları tuz ile kaplayın ve bir gece bekletin.

2- Ertesi gün soğanları durulayın ve mutfak havlusu ile iyice kurulayın. Sirke ve balı büyük bir tavaya koyarak, bal çözülene kadar düşük ateşte ısıtın. Asla kaynatmayın.

3- Soğanları temiz kavanozları yerleştirin. Sıcak sirke ile bal karışımını kavanozları koyun. Kavanozda hava kalmamasına dikkat ederek kapakları kapatın ve soğumaya bırakın. Soğanlar yaklaşık 1 ay sonra yemeye hazır olacaktır. Ancak 2 ay beklenirse çok daha lezzetli olur. Kavanoz açıldıktan sonra buzdolabında saklamayı unutmayın.