Kırmızı Pancar Turşusu
Malzemeler
- 2 kg kırmızı pancar
- 1 su bardağı sirke
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 5 iri diş sarmısak
- yeteri kadar su
Kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır?
- Pancarları yıkayıp,incecik soyun ve iri küpler halinde doğrayın
- Üzerine çıkacak kadar kaynar su döküp kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika kaynatın
- Bir kevgirle pancarları sudan çıkarın.Suyunu sakın dökmeyin
- Tuz,sirke ve pancarın suyunun yarısını koyup karıştırın.
- Suyun hepsini koymayın çünkü fazla geliyor.
- Pancarları 2 kg.lık cam kavanoza yerleştirin.
- Aralarına soyulmuş sarmısakları koyun
- Karıştırdığınız suyu pancarların üzerine dökün.
- Eğer su az gelirse pancar suyundan biraz daha ilave edin kapağını kapattıktan sonra kavanozu alt üst edip son eklediğiniz suyu karıştırabilirsiniz.
- Turşunuzu 2 gün sonra yemeye başlayabilirsiniz.