Kupta Çilekli Sütlü Tatlı

Çileğin tam mevsimi. O halde bol bol çilekli tarifler yapabiliriz. İşte onlardan biri:
Kupta Çilekli Sütlü Tatlı
Malzemeler
12 adet kakaolu bisküvi
Muhallebisi için
- 4 su bardağı süt
 - 2 yemek kaşığı nişasta
 - 2 yemek kaşığı un
 - 4 yemek kaşığı şeker
 - 1 paketi vanilya
 - 1 yumurta
 - 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
 
Çilekli sos için
- 3 su bardağı çilek püresi (Çilekleri ayıklayıp robottan çektim.)
 - 4 yemek kaşığı şeker
 - 1 tepeli yemek kaşığı nişasta
 
Nasıl Yapılır?
- Her bardağa 2 adet bisküviyi iri parçalar halinde ufalayın.
 - Önce sade muhallebiyi pişirin. Bunun için; Süt, yumurta ve şekeri tencereye alıp çırpın. Hindistan cevizi, nişasta ve unu da ekleyip çırpın. Kaynamaya başlayana kadar karıştırın. Son olarak vanilyayı ekleyip karıştırın ve hiç beklemeden bardaklara paylaştırın.
 - Son olarak; Çilek püresi, nişasta ve şekeri de karıştırarak pişirin. Bardaklara paylaştırın.
 - Arzuya göre soğuduktan sonra ikram ederken, üzerini krema veya kremşanti ile süsleyebilirsiniz.
 
                








