Ayvalı Sütlü Tatlı Tarifi

Ayva püresi için
- 2 adet orta boy ayva
 - 1 su bardağı su
 - 4 yemek kaşığı şeker
 
Muhallebisi için
- 5 su bardağı süt
 - 5 tepeli tatlı kaşığı mısır nişastası
 - 5 yemek kaşığı toz şeker
 - 1 tatlı kaşığı vanilya
 
Ayvalı Muhallebi Nasıl yapılır?
- Ayvaların kabuklarını soyup, çekirdek yataklarını çıkartın ve iri doğrayın.
 - 1 su bardağı suyla beraber yumuşayana kadar pişirin. Blenderden çekip püre haline getirin.
 - Şekerini atıp, tekrar ocağa koyun. Şeker eriyene kadar karıştırın.
 - 4 su bardağı sütü ve şekeri tencereye koyup ocağa yakın.
 - 1 su bardağı sütün içine nişastayı koyup karıştırın.
 - Süt kaynamaya başlayınca nişastalı sütü kaynayan sütün içine katıp hızlıca karıştırın ki topaklanmasın.
 - Kaynayan muhallebiye vanilya ilave edin ve sıcakken kaselere paylaştırın. Kaselerin ağzında en az 2 parmak boşluk bırakın ki ayva püresine yer kalsın.
 - Muhallebinin üzerine ayva püresinden dökün. Bunu sıcak sıcak yapıyoruz ki, ayva püresi biraz mauhallebinin içine doğru dalsın ve yerken hoş bir görüntü ortaya çıksın.
 - Muhallebileri soğuyunca dolaba kaldırın. 2-3 saat sonra servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun
 
                








