Kirazlı Sütlü Tatlı Tarifi
Malzemeler
- 4 su bardağı süt
 - 5 yemek kaşığı irmik
 - 1 yemek kaşığı buğday nişastası
 - 1 yemek kaşığı tepeli hindistan cevizi
 - 5 yemek kaşığı şeker
 - 1 tatlı kaşığı vanilya
 - 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
 
Kirazlı sos malzemesi
- 400 gr. kiraz
 - 4 yemek kaşığı şeker
 - 1 çay bardağı su
 - 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
 - 1 tatlı kaşığı limon suyu
 
Arası için: Bayat kek kırıntısı veya bisküvi (Bunlar olmasa da olur)
Nasıl yapılır?
- Tencereye irmik, şeker, nişasta ve hindistan cevizini koyup, sütü ekleyin.
 - Kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
 - Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
 - Kek kalıbına yarısını dökün. Üzerine bisküvi kırıkları veya kek kırıntıları dökün hafifçe kaşıkla bastırın.
 - Üzerine kalan muhallebiyi döküp yayın.
 - Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.En az 4-5 saat dolapta bekletin.
 - Bekleme aşamasında kirazlı sosu pişirin. Bunun için:
 - Kirazın çekirdeklerini ayırın. İri parçalar kalacak şekilde robottan geçirin.
 - Üzerine şekeri ekleyip ocağa koyun. Kısık ateşte, ağzı kapalı olarak sulanana kadar bekleyin. Sonra ağzını açıp kirazlar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
 - 1 tatlı kaşığı nişastayı, 1 çay bardağı soğuk suyla karıştırıp kiraz sosuna ekleyin. Karıştırarak pişirin. ocaktan alın.
 - İrmik tatlısını servis ederken bu sosdan üzerine dökerek servis edin.
 - Afiyet şifa olsun…
 
                









