Tat

Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş Google Plus'da Paylaş

1967: TAT Konserve kuruldu.

1968: Yılda 4000 ton domates salçası, 1500 ton konserve ürün ve 3 milyon adet boş teneke kutu kapasiteli Mustafakemalpaşa TAT fabrikası üretimine başladı.

1979-80: Karacabey-Bursa'da bulunan Beytaş'ın, hisselerinin %30'unun alınmasıyla kurulan ortalıkta yönetim TAT'a geçti.

1981: Tat, dünyada domates salçasında aseptik dolum teknolojisini uygulayan ilk 3 şirketten biri oldu ve çalışmalarına devam etti.

1983-85: Japon Kagome ve Sumitomo Şirketleri ile teknoloji ve satış kapsamındaki işbirliğinin temelleri atıldı.

1985: Ürünün, doğal domates rengini, aromasını, kokusunu ve vitaminlerini en yüksek oranlarda koruması için ısısal işlemin son derece az kullanıldığı bir üretim hattı olan RO Hattı (Reverse Osmosis) kuruldu.

1987: Kagome ve Sumitomo, Beytaş'ın kalan hisselerinin de TAT bünyesine katılmasıyla TAT'ın sermayesine %7 oranında ortak oldu.

1989: Unilever'in Yenişehir'deki fabrikası satın alındı. Mustafakemalpaşa ve Karacabey fabrikalarında üretim kapasitesi artırıldı.

1989: Aseptik doğranmış domates üretim teknolojisi Türkiye'ye ilk defa TAT ile birlikte geldi.

1990: TAT, Gelibolu'da dondurulmuş ürünler ve balık konservesi üreten Günsu Şirketi'ni bünyesine kattı.

1992: TAT halka açıldı. Japon ortakların toplam hissesi %15'e yükseldi.

1993: Tat hisseleri, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na girdi.

1995: Dünyadaki son teknoloji ile donatılmış, ihracat yapmak üzere yılda 13.000 ton domates salçası üretme kapasitesine sahip Balıkesir Fabrikası kuruldu ve fabrika üretime başladı.

1997-98: En son teknoloji kullanılarak cam kavanoz dolum hatları kuruldu. Ürün yelpazesine cam kavanozda domates salçaları, sebze konserveleri, turşu, mayonez ve közlenmiş biber eklendi.

2003: Markalar arası sinerji, maliyetlerin azaltılması, kaynakların daha verimli kullanılması amacı ile Tat, Sek, Maret ve Pastavilla; Tat Konserve Sanayii A.Ş. altında birleşti. TAT Gıda Grubu Türkiye'nin en büyük gıda şirketlerinden biri haline geldi.

Amerika'da sayılı işletmelerde, Avrupa'da ise sadece Türkiye'de TAT'ta bulunan, kutuların hava alma riskini milyarda bire indiren kaynaklı kapak teknolojisi Rossi Catelli Magnum Doğranmış Domates Dolum Hattı için gerekli yatırımlar yapıldı ve üretime başlandı.

Balıkesir işletmesinin doğalgaz dönüşümü yapıldı. Diğer illerde bulunan fabrikalarda da ilgili dönüşümün yapılabilmesi için çalışmalara başlandı.

2004: Yeni pazrlama stratejileri, yeni ürünleri ve yeni logosu ile TAT markası kendini yeniledi.

Tüm işletmelerin toplam kapasitesi aşağıdaki miktarlara ulaştı:

Domates salçası 100.000 ton

Doğranmış domates 26.000 ton

Sebze konserve 30.000 ton

Ketçap 15.000 ton

Mayonez 8.000 ton

Hazır yemek 10.000 ton

Boş konserve kutusu 55.000.000 adet

Ana Sayfa İş Ortakları