Aytaç, Türkiye'den üç müteşebbis, bir İsviçre bankası ve Dünya Bankası'nın ortaklığıyla 1993 yılında kurulmuş, 1996 yılında Yimpaş Grubu'na geçmiştir.
Çankırı-Çerkeş'te 912.000 metrekarelik alan üzerine kurulu Aytaç Et, Süt, Yem ve Hayvancılık tesislerinde 1000 uzman personelle, 10 ayrı işletmede üretim yapılmaktadır. Dünyanın en büyük entegre yatırımlarından biri olan Aytaç tesisleri, günde 750 büyükbaş, 2500 küçük baş hayvan kesimi ve 60 bin ton/yıl hayvan işleme kapasitesine sahip, günümüzün en gelişmiş gıda teknolojisiyle donatılmış tesis olma özelliğini taşımaktadır.
Tesislerde canlı hayvan beslenmesinden kesime hazırlanmasına, hazır paket et ve et ürünlerinden (sucuk, salam, sosis, jambon, kavurma, pastırma, füme dil, hamburger, döner vb.) sevkiyatına kadar tüm işlemler bilgisayar kontrolünde gerçekleştirilmektedir.
Üretim ve Hizmet Anlayışımız
Aytaç, hammadde tedarikinden üretime, üretimden nakliyeye, nakliyeden pazarlamaya yani üretimden sofraya kadar "a kalite" garantisini vurgulamakta ve halkımızın dini duyarlılıklarına uygun olarak üretimlerini yapmaktadır.
Tüketici ve çevre sağlığına duyduğumuz saygı yalnızca tüketilmeye hazır göz önünde bulunan ürünlerimiz için değil, ürünlerin perde arkası olan üretim aşamalarımız için de temel ilkemizdir.
1993 yılı itibariyle kuruluş maliyeti 200 milyarı bulan arıtma tesisine öncelik verilmesi bu konudaki hassasiyetimizin somut göstergesidir. Bu tesisler Aytaç'a 1994 yılında, Çevre Bakanlığı'nın "Çevre Koruma Ödülü'nü" ve "Çevre Teknolojisi Uygulayıcıları Derneği Ödülü'nü" kazandırmıştır.
Üretim tesislerimiz hammadde tedarikinden nakliyeye kadar "a kalite" üretim ve ürünlerini 1999 yılında Uluslararası TUV MANAGEMENT SERVICE ISO 9001 ve 2006 yılında ISO 22000:2005 belgeleriyle tescil ettirmiştir.
Aytaç, gıdada hijyen ve sanitasyon standartlarında temel kontrol sistemi olarak kabul edilen ve üreticiler açısından çok önemli olan HACCP (Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizleri) sisteminin ilk uygulayıcılarından biridir.
Firmamızın çalışma ruhunu oluşturan temel kriter, "a kalite" güvenilir ürün ve hizmet üretmek ve siz tüketicilerimizin beğenisine sunmaktır.
Kimliğimiz
1993 yılında doğan Aytaç, Yimpaş Holding'e bağlı, et/et mamulleri, süt/süt mamulleri, su, meyve suyu ve diğer temel gıda maddeleri üreticisi ve pazarlama şirketidir.