SEK

Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş Google Plus'da Paylaş

SEK markası olarak bizler, sağlığınıza ve Türk damak tadına değer katmayı varolma sebebi olarak görüyoruz. Bu nedenle; ürünlerimizi yüksek teknoloji kullanarak, nitelikli insan kaynağı ile sizleri memnun edecek kaliteli, hijyenik, lezzetli ürünler üretmek, sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak için çalışıyoruz.

SEK; Nielsen'in yaptığı Marka Bilinirliliği araştırmasında, hatırlanan ilk üç marka arasında yer almaktadır. Türkiye'de sağlıklı süt ve süt ürünleri üretiminin öncü kuruluşu olarak, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve SGS Yarsley firmalarınca verilen ISO 9002 Kalite Sistem Güvencesi'ne uygun olarak üretim yapıyor ve sizlerin istekleri doğrultusunda ürünlerimizi ve kalitemizi sürekli geliştiriyoruz. 1963'ten günümüze SEK...

SEK; Türkiye'de süt üretiminin gelişmesini sağlamak ve tüketiciye en kaliteli, sağlıklı, hijyenik doğal ürünler sunmak amacıyla 1963 yılında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na bağlı olarak kurulmuştur.

1968 yılından itibaren Kamu İktisadi Teşebbüsü ( K.İ.T.) olarak faaliyetini sürdüren SEK, Eylül 1995'de özelleştirilmiş, SEK İstanbul İşletmesi, sektörde faaliyet gösteren küçük ve orta büyüklükteki sanayici ve gıda toptancılarından oluşan 164 kişilik bir grup tarafından satın alınmıştır.

1997 Koç Topluluğuna Geçiş

Koç topluluğu küçük ve büyük sermayenin beraber çalıştığı bir modele öncülük etmek üzere SEK hisselerinin %68'ini satın almıştır.

2003 Koç Gıda Grubunda Birleşme

1 Temmuz 2003 tarihi itibariyle Koç Gıda Grubu markaları SEK, Tat, Maret ve Pastavilla Tat Konserve çatısı altında toplanmıştır. Türkiye'de SEK'in Yenilikleri

* 1968 - İlk pastörize sütü üretti. Bu aynı zamanda Türkiye'de pastörize edilmiş ilk gıda ürünüydü.

* 1972 - İlk homojenize edilmiş yoğurdu üretti. Bu sayede Türk tüketicisi ilk kez yağı her yere eşit olarak dağıtılmış homojenize bir yoğurtla tanıştı.

* 1979 - İlk kez beyaz ve kaşar peyniri, içi hava almayan vakumlu ambalajda paketledi.

* 1979 - İlk kez dil peynirini üretti.

* 2001 - SEK ilk kez geleneksel bir ürün olan salebi modern bir ambalaj ve kullanım şekliyle sundu.

* 2002 - SEK Türkiye'de ilk kez sıvı dondurma karışımını üretti.

Ürün Çeşitlerimiz

* Süt: Pastörize Günlük Süt, Uzun Ömürlü Süt

* Yoğurt: Kaymaksız, Kaymaklı, Light

* Ayran

* Krema

* Salep

* Meyve Suyu

* Tereyağ

* Peynir: Beyaz Peynir, Kaşar Peyniri, Dil Peyniri, Eritme Peynir, Üçgen Eritme Peynir

* Bal, Reçel

Ana Sayfa İş Ortakları