Şekerpare tarifi

MALZEMELER

1 paket margarin

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı irmik

1 çay bardağı sıvıyağ

2 tane yumurta (1 sarı üstüne)

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

sekerpare-yapimi

ŞERBETİ İÇİN:

3 su bardağı şeker

4 su bardağı su

1 dilim limon

YAPILIŞI:

Şerbeti 5 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, yumurta, sıvıyağ ve şekeri yoğurma kabına koyup karıştıralım.İçine irmik,un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamına gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alıp yuvarlayarak resimdeki gibi oval şeklini verelim.Üstüne ayırdığımız yumurta sarısını sürüp bir çatal yardımıyla hafifçe üzerine çizik atalım ve ısıtılmış 180C'lik fırında güzelce pişirelim.İyice soğumuş şerbeti fırından çıkan tatlının üstüne dökelim.Tatlı şerbetini çekince üzerine antep fıstığı serperek servis yapalım.