Kuru incir tatlısı
Enerji deposu incir ve ceviz bir araya gelince ortaya kış aylarının en kolay tarifi kuru incir tatlısı çıkar. Yapması kolay yemesi zevkli eh daha ne olsun!
Malzemeler:
- 20 adet kuru incir
- 160 gr ceviz içi
- 1 adet kabuk tarçın
- 2 su bardağı toz şeker
- 1.5 bardak su
Hazırlanışı:
İncirleri ortadan ikiye ayırmadan bölün. Ardından ılık suda 10 dakika kadar bekletin.
Sudan çıkarıp süzdükten sonra incirlerin içerisine cevizleri doldurun ve üzerini kapatın.
Hazırladığınız incirleri bir tencereye dizin ve üzerine şekeri tüm yüzeye eşit şekilde dağıtın.
Tarçın ve suyunu da ilave ettikten sonra kısık ateşte 25 dakika kadar pişirin.
Oda sıcaklığında soğuyan tatlıyı servis tabaklarına alıp kaymak eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Afiyet olsun.