Ekmek kadayıfı tarifi
Ekmek kadayıfı bayramların ve özel günlerin vazgeçilmez lezzeti. Aynı zamanda misafirleriniz için de muhteşem bir alternatif.
Malzemeler:
- 1 adet hazır ekmek kadayıfı
- 1 litre kadar su
- Yarım kilo manda kaymağı
Şerbeti için:
- 8 su bardağı toz şeker
- 10 su bardağı su
Hazırlanışı:
Ekmek kadayıfını geniş bir kabın içine alın ve üzerini 1 litre su ile ıslatın. Ardından 30 dakika kadar bekleterek şişmesini sağlayın.
Derin bir tencerede şekeri karamelize edin. Üzerine 10 su bardağı suyu ekleyin ve sertleşen karamelin çözülmesini bekleyin.
Daha sonra ekmek kadayıfını kısık ateşin üzerine alın. Hazırladığınız şerbeti ekmek kadayıfının üzerine kaşık yardımıyla gezdirerek yavaş yavaş dökün.
Tüm şerbet bitene kadar ocağın üzerinde tepsiyi çevirerek devam edin.
Soğuduktan sonra manda kaymağı ile servis edebilirsiniz.