Kışlık Çilek Püresi

imageKışın pastalarda, kurabiyelerde kullanmak için kolay bir püre ve marmelat tarifi vermek istiyorum:

KIŞLIK ÇİLEK PÜRESİ

Malzemeler

  • 1 kg.çilek
  • 800gr.şeker (4 su bardağı)
  • yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

  • Çilekleri yıkayıp ayıklayın,
  • Rondadan geçirip püre haline getirin
  • Geniş bir tencereye alın,üzerine şekerini ve tereyağını  ilave edin
  • Kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra  üzerinde iri gözenekler oluşmaya başladığı zaman ocaktan alın.
  • Soğumadan bir kavanoza koyun. ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
  • Soğuduktan sonra güneş görmeyen bir yerde saklayın.