Ev Yapımı Fıstıklı Dondurma

EV YAPIMI FISTIKLI DONDURMA

Malzemeler

  • 1 litre süt (200ml.lik 5 su bardağı )
  • 1 silme yemek kaşığı saf salep
  • 1 su bardağı şeker +1 yemek kaşığı
  • 1 çay bardağı Antep fıstığı (file fıstık)

Ev yapımı çilekli dondurmanın yapılışı

  • Sütünüzü ocağa koyup kaynamaya bırakın
  • Süt kaynadıktan sonra şeker ve salepi hızlı karıştırıp sütün içine dökün. (burada dikkat edin salep topaklaşmasın)
  • Çırpma teliyle 10 dakika ara sıra karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra,yine ara sıra karıştırarak soğutun.
  • Soğuyan dondurmayı buzluğa koyun ve bir saat arayla  karıştırın.
  • 2. karıştırmada fıstıkları içine ekleyin.
  • Ben bu dondurmayı toplam 4 kez karıştırdım.
  • Dondurmayı yemeden önce buzluktan çıkarıp 10 dakika kadar dışarıda tutun. Yoksa yerken zorlanırsınız.

NOT: Eğer sabrınız varsa,süt soğukken malzemelerin hepsini birden tencereye katıp, karıştırarak kaynatabilirsiniz. Bu tarif için ille dondurma makinası olması gerekmez. Bende zaten elle karıştırdım. Dondurmaya istediğiniz malzemeyi katarak çeşitli dondurmalar elde edebilirsiniz.