Karnıbahar Kızartması
***Çıtır Karnabahar Kızartması***
Malzemeler
- 1 şişe soda (200 ml.)
- 2 adet yumurta
- 1 büyük çay bardağı nişasta
- 1.5 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Karnıbahar kızartması nasıl yapılır?
- Karnıbaharı çiçeklere ayırıp hafifçe haşlayın. Maden sodası ve yumurtayı çırpın.
- Diğer malzemeleri de ekleyip çırpın. Koyu boza kıvamında olacak.
- Karnıbaharları sodalı harca bulayıp kızgın yağa atıp kızartın.
- Düşük ısıda kızartırsanız, çok daha çıtır olacaktır.
- İster sade olarak, isterseniz sarmısaklı yoğurt eşliğinde servis edin.