Elmalı ve sarımsaklı patates kavurma

Elma yemeğe hafif bir tatlılık katarken, yağsız kavurma ise sağlıklı bir lezzet artışı yapar. Elmalı ve sarımsaklı patates kavurma, sofranız için oldukça keyifli bir servis yemeği olacak.

elmali-sarimsakli-patates-kavurma

Malzemeler:

- 3 baş sarımsak,

- 4 adet patates,

- 3 elma,

- 1.5 yemek kaşığı zeytinyağı,

- 1.5 yemek kaşığı tuz,

- Yarım kaşık karabiber

- 1 bardak süt,

Hazırlanışı:

Patates ve elmaları küp şeklinde küçük parçalara kesin. Sarımsakları ezin. Elma, sarımsak ve patatesi bir karıştırma kabında iyice karıştırın; tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyin. Karıştırmaya devam edin.

Yeteri kadar karıştırdıktan sonra bir tavada karışım kahverengi olana kadar kısık ateşte kavurun. 10-15 dk kavurduktan sonra soğuması için 5 dk bekletin ve servise sunun.

Afiyet olsun.