Salon temizliği nasıl yapılır?
Salon dekorasyonunu korumanın en iyi yolu temizlik ve bakımdan geçer. En kaliteli dekorasyon malzemelerini de kullansanız, bakımını doğru yapmadığınız sürece hem eşyalarınız hem de dekorasyon ögeleriniz kısa sürede eskimeye yüz tutacaktır.
Salon temizliği nasıl yapılır?
Kalabalıktan kurtulun
Salon temizliğinin ilk adımı odayı toparlayarak başlamak. Kullanılmış kül tablaları, dağınıklık yapan gazete, dergi, kitap ve kumanda gibi eşyalar, kullanılmış bardak ya da çerez tabakları, yastık ya da battaniye gibi geceden kalma eşyalar kısacası salona ait olmayan ya da olması gereken yerde durmayan her şeyi toparlamanız gerekecek. Çünkü dağınıklığın içinde silme ya da toz alma gibi hijyen adımlarını uygulamanın hiçbir anlamı olmayacaktır. Ayrıca düzenli bir dekorasyona sahip olmak için kullanılmayan ya da göze kalabalık görünen biblo ve süsleri de kaldırabilirsiniz. Görünen kabloları da kamufle ederseniz toparlama işlemini tamamlamış olursunuz.
Perde, halı ve koltuk temizliği
Günlük temizlik rutinine dahil olmasa da, arada bir perde ve koltuk temizliği yapmanız da fayda var. Bunun için buharlı temizleyicileri kullanabilirsiniz. Buharlı temizleyiciler hem alerjenler için hem de toz ve kir için etkili bir yöntem.
Kapı ve pencereleri kirden arındırın
Derinlemesine salon temizliğinin püf noktası; görünen yüzeylerden çok görünmeyen yüzeylere yoğunlaşmak. Kapı ve pencerelerin pervazlarını, mobilya altlarını, kapıların üst kısımlarını, dolapların arkalarını ve diğer bütün kuytu köşe kısımları tozlardan arındırın.
Camlar parlasın
Cam temizliğini yaparken mikrofiber bezlerden ve temizleyicilerden faydalanabilirsiniz. Eğer cam temizliğinde kimyasal ilaç kullanmak istemiyorsanız, sirkeli su veya sodalı su kullanabilirsiniz.
Pırıl pırıl yerler
Son adım olan yer temizliğini su ve uygun temizleyiciler ile silerek pırıl pırıl bir odaya kavuşabilirsiniz. Özel ahşap temizleyiciler kullanarak zemin döşemelerin ömrünü uzatabilirsiniz.