Rezenenin Faydaları (Arapsaçı)

Rezene nedir?

Rezene, genellikle ot olarak görülen; ve yol kenarlarında ve kır yerlerinde yetişen bir bitkidir. Sarı çiçekleri, yeşil yaprakları bulunmaktadır.

Peki ya, rezenenin faydaları nelerdir?

Rezenenin faydalarından, rezene nedir sorusuna verdiğimiz cevap kadar kısa bir cevap vererek kurtulmamız mümkün değil. Gelin birlikte, rezenenin faydalarına göz gezdirelim, ancak, rezenenin faydalarını daha iyi anlayabilmek için de, rezenenin içeriğinde neler olduğunu bilmemiz gerektiğini unutmayalım. Rezenenin içeriği, B ve C vitamini ile, potasyum, kalsiyum; ve magnezyum minerallerinden oluşmaktadır. Bu vitamin ve minerallerin ne gibi faydaları olduğunu bilen sağlıklı yaşam tutkunları, şifalı bitkiler arasında önemli bir yere sahip olan rezenenin faydaları hakkında da az çok fikir sahibidirler. Artık rezenenin faydalarına bakabiliriz:

Rezene, genellikle çay olarak kullanılan şifalı bitkilerden bir tanesidir. Rezene çayı, bebeklere verilebilmektedir. Bebeklerde de oldukça etkili olan rezene çayı, midesinde gaz ve şişkinlik sorunu olanların bu sorunlarını azalttığı gibi, kalın bağırsak ağrılarını da ortadan kaldırmaya yardımcı olmaktadır. Mide bulantısına da rezene çayının iyi geldiği bilinmektedir.

Vücuttaki ostrojen hormonunun etkilerini arttıran rezene çayı, adet sancısı çeken kadınlarda oldukça etkili faktör niteliğindedir. Menapoz etkilerinin baş göstermeye başladığı zamanlarda da etkin bir şekilde kullanılabilmektedir. Sütü az gelen annelerin de kullanabilecekleri rezene çayı, libido azlığında da oldukça etkili bir şifalı bitkidir. Rahim kaslarını gevşetici etkisi ile de bilinmektedir.

Gözleri ağrıyan kişiler, rezene çayı yaparak, çayın soğumasını beklemeli; ve soğuyan çayı bir pamuk yardımı ile göze temas ettirmelidirler. 10 dakika, göz üzerinde bekletilen rezene çayı, gözdeki ağrının azalmasına yardımcı olacaktır.

Kilo vermek isteyenler de rezenenin faydalarından yararlanabilirler. Çünkü rezene, metabolizmayı hızlandırmakta; ve kilo vermeye yardımcı etki göstermektedir. Boğaz ağrıları için etkin çözümlerden bir tanesi olan rezene, bronşları açar, ve ateş düşürücü özelliği ile de kullanılmaktadır.

Peki rezene çayı nasıl hazırlanır?

Bu kadar çok faydası olan rezene çayı nasıl hazırlanır konusunu da bilmek gerekmektedir ki, rezenenin faydalarından faydalanabilme imkanımız olsun.

Rezene çayı nasıl hazırlanır?

Bir fincan kaynatılmış suyun içerisine, 1 ya da 2 çay kaşığı rezene atın; ve fincanın ağzını kapatarak, ortalama 5 dakika demlenmesini bekleyin. Eğer rezene çayından, daha hoş bir tat almak istiyorsanız, içerisine taze portakal kabuğu ekleyebilirsiniz; ancak rezenenin çok kötü bir tadı olmadığını da dip not olarak belirtmek isteriz. Rezene çayı nasıl hazırlanır sorusunun cevabına dikkat ederseniz, içinde şeker bulunmadığını görürsünüz. Bitki çaylarının içerisine kesinlikle şeker atmayın; eğer mutlaka ki şeker tadı almak istiyorsanız; bunun için baldan faydalanmayı deneyebilirsiniz.