Kuru Soğanın Faydaları

Drevo_Luni (1)

 

Türk mutfağında önemli yeri olan soğanın pek çok faydası vardır. A, B ve C vitaminleri içerir. Potasyum, magnezyum, kalsiyum, sodyum, iyot, fosfor ve kükürt minarelleri bakımından zengindir.

Soğan, vücut direncini artırır. Bağırsak sistemini güçlendirir. Yüksek tansiyonun düşmesine yardımcı olur.

Her derde deva

Kuşkusuz her sebze ve meyvenin vücut için büyük faydası var, ancak soğan, nefes yollarını açma ve öksürüğü kesme özelliği olduğu için soğuk algınlığı, grip, astım ve bronşit için faydalıdır.

Kanda bulunan şeker seviyesini ayarlayan etkilerinden dolayı şeker hastaları için de bulunmaz bir nimettir. Mikrop öldürücü özelliği vardır. Vücuttaki ve kandaki zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar.

Taze ve kuru soğan olarak iki türlü yenmesi mümkündür. Hem çiğ olarak salatalarda kullanılabilir, hem de pişirilerek yemeklere katılabilir. Faydaları açısından etkisi değişmez.

Yine de uzmanlar soğanın çiğ tüketilmesini tavsiye eder. Ancak bu durumda hazmının kolay olması için iyi çiğnenmelidir.