Ev tadilatında dikkat edilmesi gerekenler
Uzun süredir aynı evde yaşıyorsanız, ev tadilatı kaçınılmaz ihtiyaç haline gelir. Bir süre sonra kapılar kapanmamaya, musluklar akıtmaya, dolaplar dökülmeye başlar.
Tüm bu işler nasıl hallolacak diye düşünmeyin. İşte ev tadilatı yapılırken dikkat edilmesi gerekenler;
1. Ev tadilatına başlamadan önce evinizin ihtiyaçlarını belirleyin. Durum tespiti hem bütçenizi ayarlamanıza yardımcı olur, hem de yaptırmışken hepsi tam olsun diye düşünüyorsanız, hiçbir şeyi atlamamış olursunuz.
2. Tadilat yaptıracağınız odalardaki ufak tefek eşyaları kutulayıp kaldırabilirsiniz. Böylece oluşacak toz ve kirden etkilenmemiş olurlar. Büyük mobilyaların ise üzerini muşambayla kaplamak büyük ölçüde koruma sağlar.
3. Titizlik edip kırma delme işleri tamamen bitmeden, temizliğe girişmeyin. Bu hem yorucu hem de beyhude bir uğraş olur.
4. Tadilat sırasında ustaların başında durmak istemiyorsanız o sürede bir tanıdığınızın evine misafir olabilirsiniz. Ancak ustaların başında durup yönlendirici olmak, sonradan bir sürprizle karşılaşmanızı engeller.
Banyo: Eviniz çok eski ve bütçeniz yeterliyse banyonuzu baştan aşağı değiştirmek isteyebilirsiniz. Ama sorun sadece fayanslardaysa, üzerine yapıştırma yaptırmayı deneyebilirsiniz. Eğer klozet, lavabo, küvet ya da duşa kabin gibi banyo ürünlerini yenilemeyi düşünüyorsanız, muhakkak fiyat karşılaştırması yapın.
Zemin döşemesi: Evinizin eski zemin döşemesinden memnun değilseniz ve değiştirmeyi düşünüyorsanız, öncelikle ufak bir araştırma yapabilirsiniz. Eğer zemin döşemeniz mermer ise üzerine parke yapabilirsiniz. Fakat önceki parkeniz eskimiş veya suya dayanıksız olduğundan kalkmışsa, önce onu komple sökmek ve ardından yenilemek işçilik açısından maliyetli olabilir.
Kapı-pencere yenileme: Kapılarınız kullanılmaz durumdaysa komple değiştirebilirsiniz. Fakat sorun sadece kapı kolunda ya da çerçevedeyse ufak bir tadilat iş görebilir. Böylece sıfırdan bir masrafa girmemiş olursunuz. Isı yalıtımı için PVC modellerini tercih edebilirsiniz.
Isı Yalıtımı: Binanızın dış cephe mantolaması yoksa ve yakın gelecekte yapılmayacağından eminseniz, iç cephe yalıtımına girişebilirsiniz. İç cephe yalıtımını yalnızca dışa bakan duvarlara, kolonlara ve kirişlere yaptırabilirsiniz.