Yemek masası nasıl hazırlanır?
Özel bir yemek daveti için sofra hazırlamak sizi korkutmasın. Bazı temel kuralları izleyerek kolay bir şekilde zarif bir yemek masası hazırlayabilirsiniz.
1)
2) Tabakları düzenli bir şekilde iki tabak arasında aynı mesafeyi bırakarak koyun. Masa örtüsünün üzerine ilk olarak düz ve büyük olan tabağı (bu sizin yemekleri sunduğunuz tabak olucak ve en altta kalıcak) yerleştirin. Bu tabağın üzerine ana yemek tabağı ve ortasına çorba kasesini yerleştirin. Her tabağın en üst soluna bir ekmek tabağı yerleştirilir. Ekmek tabağı, eğer servis tabağımızı bir saat olarak düşünürsek 10:00 , 11:00 yönünde konulabilir.
Not: Salata tabağı çorba bittiğinde çorba kasesiyle yer değiştirilir.
3)
4) Varsa gümüş takımlar yada çatal bıçak kaşıkları tabağın her iki tarafına yerleştirin. Çatal bıçak ve kaşıkları soldan sağa yerleştirin. Salata çatalı, sonra ana yemek çatalı, bıçak, sonra sağ tarafa çorba kaşığı, ekmek tabağının üstünün yatay bir şekilde karşısına yada üzerine tereyağı bıçağını yerleştirin. tabağın yukarısına bir tatlı kaşığı ( çatalla yenilebilecek bir tatlı ise yanına tatlı çatalı) yerleştirin.
5)
6) Tuzluk biberlik ve çiçekleri yerleştirin. Masanın ortasına yakın, misafirlerin uzanabileceği şekilde tuzluk biberlikleri koyun, ve dekorasyon için sofranıza zarif bir çiçek ekleyin…