Limonlu Dondurma Tarifi

Limonlu dondurmanın malzemeleri

  • 1 kg süt
  • 1 silme yemek kaşığı salep
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuz
  • 2 küçük limon suyu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Limonlu dondurmanın yapılışı

  • Sütünüzü ocağa koyup kaynamaya bırakın
  • Süt kaynadıktan sonra şeker ve salepi karıştırıp sütün içine dökün
  • 10 dakika ara sıra karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra,yine ara sıra karıştırarak ılıtın.
  • İçine limon tuzu,limon suyu, bir limon kabuğu rendesi ve zerdeçali katıp karıştırın.Dondurucuya koyun.
  • Saat başı çıkarıp karıştırın.Bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın.
  • 7 ila 10 saat arası dolapta bekleyen dondurmamız hazır afiyet olsun.