Bağışıklık Sistemini Nasıl Güçlendiririz?
Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için uzmanların önerileri:
- Sağlıklı kilonuzu koruyun
- Dengeli beslenim
- Uykunuzu iyi alın
- Sigara içmeyin ve çok fazla alkol tüketmeyin
- Ellerinizi düzenli yıkayın
- Stresi azaltın
- Süper yiyecekleri tüketin
Kefir: bağırsak sisteminde, ‘dost bakteriler’ olarak adlandırılan, tutunma özelliği olan probiyotik bakterilerin bulunmaktadir. Faydalı bağırsak mikropları (probiyotikler) çeşitli yararları yanında dış ortamdan gelen zehirli maddelerin kana geçmesini engelleyen koruyucu bir bağırsak tabakası oluştururlar. Bağırsaktaki sağlıklı mikrop dengesinin, zararlı mikroplar lehine değişmesi, yani bağırsaktaki mükemmel dengenin bozulması çok sayıda ivegen ve müzmin hastalığa yol açar.
Probiyotiklerin görevleri arasında; ‘bağışıklık sistemini güçlendirmek, yiyeceklerin hazmını kalaylaştırmak, bağırsak duvarını zararlı maddelerden korumak ve bağırsak geçirgenliğini azaltmak, vitaminlerin (K vit, biyotin, B12, niasin) sentezini yapmak, besin alerjilerini ve ekzemayı önlemek, zararlı maddelerin (toksinler) kan dolaşımına geçmesini engellemek, kanseri önlemek, depresyonu hafifletmek, ishali önlemek, otizm bulgularını hafifletmek, kabızlığı tedavi etmek’ bulunmaktadır.
Barbados Kirazı: içerdiği çok yüksek C Vitamini ile tanınır. Portakaldan yaklaşık 32 kat fazla C Vitamini içerir. Bu içeriği ile birçok meyvenin önünde yer alır. Doğal besin desteği olarak çok geniş bir kullanımı vardır ve antioksidan özelliği dolayısıyla kozmetikte de kullanılmaktadır.
Kırmızı ve yeşil biber: diğer bir C vitamini kaynağı da yeşil ve kırmızı biberdir.
Sarımsak: Savunma sistemini ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir bu sayede, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.Aynı zamanda antibiyotik özelliği taşır, bu sayede de mantarların oluşumunu önler.Doğal antibiyotiktir. Ancak düşük tansiyonu olan kişiler Sarımsağı çok fazla kullanmamalıdır
Kekik: Kekik içerdiği timol sayesinde antiseptik, güçlendirici etkisi vardır.virüs ve bakterileri uzaklaştırır.
Ballı yeşil çay: balın antioksidan ve antibakterial özelliği vardır. Yeşil çayda yüksek oranda antioksidan içermektedir.