Kuru Sebze Dolması
MALZEMELER
Yarım su bardağı bulgur
Yarım su bardağı pirinç
100 gr orta yağlı kıyma
1 ad. soğan (rendelenmiş)
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası(yarımşar kaşık)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı 7 çeşit baharat(aktarlarda küçük rulolar şeklinde satılıyor)
Ayrıca birer çay kaşığı nane ve kimyon
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı sumak ve tuz
Kuru patlıcan,biber ve kabak
YAPILIŞI
Pirinç ve bulgur yıkanır diğer bütün malzemeler (tereyağı hariç) eklenerek harmanlanır.
Kuru patlıcan biber ve kabak suda biraz haşlanır süzülür ve üzerine soğuk su akıtılır.
Kuru malzemelerin içleri harç ile doldurulur (çok doldurulmaz) ağzı bastırmak sureti ile kapatılarak ve tencereye dizilir.
üstüne ayrıca biraz daha salça suda eritilerek gezdirir.Tuz eklenir.
tereyağı küçük parçalara bölünerek üstüne konulur ve pişirilir.