Pancar Suyunun Faydaları
Pancar, lifli yapısı ile daha yavaş sindirilerek tokluk hissinin daha uzun süre devam etmesini sağlar. Bu özelliği ve düşük kalorili olması nedeniyle diyet listelerinde tüketilmesi sık sık tavsiye edilen sebzeler arasında yer almaktadır. A, C vitaminleri ve kalsiyum, demir mineralleri yönünden zengindir. Ancak sodyum oranı yüksek olduğu için dikkatli tüketilmelidir.
Vitamin ve mineral zengini kırmızı pancarın olumlu etkisi tescillendi
Pancar suyu içildikten üç saat sonra kan basıncında düşüş gözlenmeye başlanıyor ve bu etki 24 saat sürüyor.
Kan basıncındaki düşüşün nedeni pancar suyunun içindeki nitrat..
Araştırmacılar bu kadar düşük nitratın bu kadar büyük etki yapmasının şaşırtıcı olduğunu belirtti.
Damarlarda genişleme sağlayan nitrat, genelde kök sebzelerde ve ıspanak, marul gibi yeşil yapraklı yiyeceklerde bulunuyor.
Kalp hastalıkları, felç sonucu ölümlerin ve böbrek yetmezliğinin başlıca sebebi yüksek tansiyon..
Dünya Sağlık Örgütü, her üç yetişkinden birinin yüksek tansiyonu olduğunu bildiriyor.
Teşhis zorluğu nedeniyle yüksek tansiyon “sessiz katil” olarak da adlandırılıyor.
Uzmanlar hareketsiz yaşam tarzı ve tuzun azaltılması gibi beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesinin yüksek tansiyonu kontrol altına almaya yardımcı olacağını vurguladı.