Doğum yapacağınız gün neler yemelisiniz?

Hamileliğin son döneminde abur cubur yemek ne kadar çekici gelse de, bebeğin doğru besinlerle beslenmesi bu aşamada hem anne hem de bebek için büyük fark yaratacaktır.

hamilelikte-yiyecekler

Doğuma kısa süre kala yapılacak iyi besin seçimleri, hamileliğin son dönemindeki semptomların hafiflemesine yardımcı olacaktır. Üstelik bu seçim doğumun yapılacağı gün çok daha önem taşıyor. O son gün yapılacak yiyecek seçimi hem vücudun doğuma hazırlanması hem de bebeğin gelişimine katkı sağlayacaktır.

Mango: Doğumun yapılacağı gün, yüksek oranda C vitamini içeren gıdalar tüketmek ilk etapta vücudun esnekliğine katkı sağlayacaktır. Mango C vitamini açısından inanılmaz zengin bir meyvedir. Diğer C vitamini kaynakları ise portakal, mandalina, papaya, şeftali ve çilek olarak sayılabilir.

Ceviz: Ceviz büyük bir fosfor kaynağıdır. Bu da bebeğin güçlü kemikler ve dişlere sahip olmasına katkı sağlar. Fosfor aynı zamanda DNA'nın bileşenlerinden biridir. Bebeğiniz dünyaya geldiğinde 20 gram dolayında fosfor içerecektir. Bu fosforun büyük bölümü de hamileliğin son 8 haftasında kazanılır. Bu nedenle yeterince ceviz tükettiğinizden emin olun. Fosfor, kan hücreleri ve kas bağlantıları için ve annenin doğum sonrası için de önemlidir.

Karpuz: Bu süper meyve bol miktarda kolin içeriyor. Kolin anneden fetüse bol miktarda transfer edilen bir besindir ve beyin hücrelerinin düzgün gelişmesine yardımcı olur. Ancak bundan bol miktarda ihtiyaç duyulur. Bunun nedeni de annenin vücudunda da biraz kalması gerekliliğidir. Çünkü kolin uykuya ve kas hareketlerine yardımcı olacaktır. Ayrıca karpuzdaki bol su oranı, hamilelikte en az 3 litre su tüketilmesine de yardımcı olacaktır.