Bebek ve çocuklarda egzama ile nasıl başa çıkılır?

Egzama anne ve babaların aslında korkulu rüyası. Ancak egzama tedavisine başlarken aynı zamanda önemli iki soruya da yanıt aramak gerekiyor.

bebekvecocuklardaegzamailenasilbasacikilir

Egzama ile tam olarak mücadele edebilmek için sorulması gereken o iki soruyu şöyle sıralamak mümkün;

1- Bebeğinizin ya da çocuğunuzun yediklerinden hangi gıda çıkarılmalı?

2- Bebeğinizin ya da çocuğunuzun yediklerine hangi gıda eklenmeli?

Yiyecek maddelerine ve çevresel etkenlere yönelik alerjik durumlar genellikle egzama gibi deri üzerinde kendisini gösterir. Bilinen alerjenler arasında süt ürünleri, soya, buğday, mısır, yumurta, narenciye, küf, toz, sigara dumanı ve hayvansal döküntüler bulunur. Genellikle hangi yiyeceğin alerjik olduğunu tespit edebilmek için söz konusu gıdayı 1-2 hafta menüden çıkarmak ve değişiklikleri not etmek gerekir.

İkinci aşama ise çocuğunuzun ya da bebeğinizin menüsüne neyin ekleneceğini tespit etmektir. Fındık ve tohumlarda bulunan gerekli yağ asitleri ve balık sağlıklı cilt hücrelerine destek verirler. Genellikle keten tohumu, gece sefası ya da hodan gibi destek ürünlerinin menüye katılması ciltte hızlı değişiklikler yaratacaktır. Bu yağlar aynı zamanda kaşıntıları ve acıyı gidermek için cilde de sürülebilir.

Çocuğunuzun menüsüne C vitamini ve çinko eklemek bağışıklık sistemini güçlendireceği gibi aynı zamanda şişkinlikleri ve enfeksiyonu da giderici etki yaratacaktır. Eğer egzama bağışıklık sistemi bozukluklarıyla ilintili ise prebiyotikler de iyileşmeye önemli katkı sağlayacaktır. Strese bağlı egzama ise, çocuklar için güvenli olan yatıştırıcı bitkilerle tedavi edilebilir.

Egzamayı tam olarak tedavi etmek uzun zaman alabilir ancak çocuklarınızın ya da bebeklerinizin küçük bedenlerinin normal fonksiyonlarını yerine getirmesi en büyük ödül olacaktır.

Bebekler için D vitamini içeren yiyecekler için tıklayın