Pişi nasıl yapılır?

Pratik kahvaltılık tariflerinde ekmek hamurunun dönüşebileceği en güzel lezzet tabii ki pişi. Pişi hamurunun o mis kokusu bütün günü mutlu geçirmenize neden olacak.

pisi-tarifi

Malzemeler:

Reklam

– 3 su bardağı un
– 1 yemek kaşığı kuru maya
– Yarım tatlı kaşığı şeker
– 1.5 tatlı kaşığı tuz
– 1 su bardağı ılık su
– Sıvı Yağ

Hazırlanışı:

Ilık suda mayayı ve şekeri eritin.

Ardından unun çevresine tuzu serpin ve mayayı yavaş yavaş una yedirip hamur elde edin.

Daha sonra yaklaşık 1.5 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Dilerseniz pişi tarifini ekmek hamuru ile de yapabilirsiniz.

Kabaran hamurdan minik parçalar alarak derin yağda kızartın.

Puf puf kabaran pişilerinizi sıcak olarak servis edin.

Bu içerik 1825 defa görüntülenmiştir.

CLOSE
CLOSE