Brüksel Lahanasının Faydaları

Son yıllarda Türk mutfağına, zor da olsa, giriş yapan Brüksel lahanası, sağlık için oldukça faydalı sebzelerden biri.

C vitamini, K vitamini, folat, beta karoten, B6, B1 vitamini ve diyet lifinin çok iyi bir kaynağı olan Brüksel lahanası, aynı zamanda potasyum, manganez ve omega-3 yağ asitleri, demir, fosfor, magnezyum, B2,  E vitamini, bakır ve kalsiyum bakımından da zengindir. 100 gramında 63 kalori vardır.

156 gram Brüksel lahanası günlük  C vitamini ihtiyacının yüzde 100’ünü karşılar. Brüksel lahanası; kolonda kanser hücrelerinin gelişimini yüzde 47-52, akciğerdeki gelişimini yüzde 27-67 oranında azaltır ve kesin bir şekilde akciğerdeki kanser öncesi lezyonlarını yüzde 85-91 arası küçültür.

Cilt sağlığı için önemli bir antioksidan olan C ve A vitaminini yüksek miktarda içermesi, düzenli olarak Brüksel lahanası tüketen bireylere büyük bir avantaj sağlar.

Aynı grupta bulunan diğer sebzelerle benzer fayda göstermesinin yanı sıra, özellikle hamilelikte bolca tüketilmesi faydalıdır.

Bu içerik 128 defa görüntülenmiştir.